Az emberrablás

Az emberrablás napjainkban gyakran előforduló veszélyforrás egyaránt gyerekekre és fiatalokra is. Erről a témáról hallhattunk egy prezentációt Barabás Gyöngyvér tanárnő előadásában.

Az emberrablók célpontjai egyaránt fiúk és lányok is lehetnek. Leginkább a fiatalok vannak veszélyben, valamint a hátrányos helyzetben élők és az elhagyatottak, akik figyelemre és arra a lehetőségre vágynak, hogy jobb életük legyen, de amikor csapdába esnek, sokszor már nincs visszaút. A szökés sokszor az életükbe is kerülhet, így csak reménykedhetnek, hogy megtalálják és kiszabadítják őket a rabszolgaságból, amibe az emberrablók kényszerítik őket. Az előadáson hallhattunk néhány romániai esetről, melyek során az ENSZ sikeresen megmentette az elrabolt fiatalokat. Hazaszállításuk után hosszú terápia várt rájuk, hiszen nehéz volt feldolgozni mindazt, ami velük történt. A rabszolgaság alatt az áldozatokat prostitúcióra és kegyetlen munkára kényszeríthetik az elrablóik.

Az emberrablást nem lehet megszüntetni viszont, ha beszélünk róla és felhívjuk az emberek figyelmét, hogy figyeljenek egymásra és önmagukra, ezáltal csökkenhetjük a veszélyét annak, hogy mi is áldozatokká váljunk!

Kategória: Hírek, események | A közvetlen link.