Erasmus+

ERASMUS+, Sevilla

    Második Spanyolországban töltött napunkon látogattuk meg Sevilla városát. Reggel 8 óra körül elfogyasztottuk a reggelinket, ezt követően elvettük a piknik csomagokat és indultunk a helyszínre ahová a busz volt rendelve. Innen indultunk el Sevillába.

 Az utcán rengeteg tehetséges embert látunk, volt aki zenél, gitározott vagy éppen táncolt.

    Legelőször a Spanyol térre mentünk Sevilla városán belül. Itt láthattuk meg , a Plaza de Españat, amely Spanyolország kultúráját és történelmét foglalta össze, világkiállításra épült. Az épületkomplexum a mudéjar stílus és a hagyományos andalúz építészeti stílus kombinációja. Napjainkban fontos a kormányzati hivataloknak az épülete.

Ezt követően a város központjába mentünk, ahol egy fenomenális építményt tekintettük meg, amely egyben Európa legnagyobb katolikus katedrálisa. 1987 óta a Világörökség része. Helyén eredetileg egy mecset állt. A katedrális építését 1402-ben kezdték meg, 1511-es átadásánál a világ legnagyobb katedrálisának számított.

A katedrálissal szemben egy védőfal volt látható, az Alcázar, amely a város védelmét biztosította évszázadokkal ezelőtt. Az Alcázar, amely eredetileg egy mór erőd volt, majd Európa legrégebbi királyi kastélya, 1987 óta a világörökség része. Az Alcázar gyakorlatilag egy hatalmas, gyönyörű palotanegyed, udvarokkal, kertekkel és sétányokkal. Itt forgattak a Trónok harca című sorozat több jelenetét is.

Ezt követte a A Torre del Oro egy 13. századi katonai őrtorony, amely jelenleg kilátóként funkcionál, és a tengerészeti múzeum működik benne. A középkorban börtönként is működött.

Ezt követően szabadidős program következett, amikor bejárhattuk a várost. Tettünk egy kis kitérőt a Metropol Parasolhoz. A La Encarnación téren, Sevilla óvárosa mellett található fából készült modern látványosságot 2011. áprilisában avattak fel. Formáját a sevillai katedrális inspirálta. A Metropol Parasol a világ legnagyobb fából készült építménye: 150×70 m-es, és 26 méter magas.Végezetül visszatértünk a buszhoz és visszaindultunk Granadába a szálláshelyünkre és a megszokott tevékenységekkel zártuk a napot.

ERASMUS+, Granada

A repülőnk szerencsésen Malagában ért földet, ahonnan az utunk egyenesen Granadába vezetett.

Még meg sem érkeztünk a szállásra, máris magával ragadott Spanyolország csodálatos világa.

Szállásunk a különleges névvel ellátott, az óvárosban található Casa Blanca hotelben volt amely az első pillanattól kezdve komfortosnak és barátságosnak bizonyult számunkra. Érkezés után elfoglaltuk kis szobáinkat amelyek pont megfelelőek voltak számunkra. A maguk egyszerűségében szépek és ugyanakkor komfortosak is voltak. Már az első pillanattól kezdve második otthonunknak éreztük őket.

A szobák elfoglalása után érkezett az ebéd, ami szintén egyszerű, de ízletes volt.

Ebéd után egy kis pihenés következett majd egy izgalmas séta a városban. Ahogy elindultunk, úgy éreztük mintha egy mesevilágba csöppentünk volna annyira magával ragadott a város szépsége. A város tiszta volt. Szobrok, templomok és elegáns épületek sokasága tárult elénk.

Utazásunk célja nemcsak a gyönyörködés volt. Harmadik napunkon a reggeli után a MEP irodájába mentünk ahol előadásokon vettünk részt, az előadások keretein belül betekintést nyerhettünk a cég organigrammájába valamint a programot is ismertették velünk.

Egy rövid bemutatkozásra is sor került itt szintén bebizonyosodott az emberek felénk való nyitottsága és közvetlensége. Ezt követően az Alhambráról is megtekinthettünk egy rövid leírást. Ebéd után  egy újabb sétára hívtak minket a MEP munkatársai amely keretén belül szintén gyönyörű épületeket tekinthettünk meg.

Másnap kezdtük is a praktikát. Ennek volt egy elméleti és egy gyakorlati része is. Az elméleti részben kirándulásokat, utazásokat szerveztünk Granada városán belül, valamint egy túrát saját magunk számára.

A túra tematikája Granada városnegyedeiben levő turisztikai attrakciók meglátogatása volt. Ez volt a gyakorlati rész.

Név szerint a Sacromonte, az Albaycin és a központi negyedet látogattuk meg egy másik csapat társaságában.

Az attrakciókról készített bemutatóinkat be is kellett nekik mutassuk, természetesen angol nyelven, hiszen ez volt a közös kommunikációs nyelv.

A túra sikeres  is lett. A praktika vezetőink büszkék voltak ránk.

 Végezetül Granada gyöngyét, az Alhambrát is meglátogattuk egy idegenvezető társaságában.

ERASMUS +, Brága

A tíz és tizenegyedik napunkat Brágában töltöttük, ami Portugália harmadik legnagyobb városa, híres közel 300 templomáról, a portugálok úgy tartják, hogy Brága „imádkozik”. El látogattunk  a BomJesus szentélybe, amely a UNESCO kulturális világörökség részét képezi, híres zarándokhely. Legyőző szépségű templom, amelyet a 15.században egy pap álmodott meg. A katedrálishoz 630 lépcsőfok vezet fel, „öt érzék lépcső”, az érzékszervek szerint.

A város tele van impozáns épületekkel, amelyek közül meglátogattuk a Sé katedrálist, amelynek csodálatos orgonája van, ezután kisebb templomokat is meglátogattuk.  Majd magunk fedezhettük fel a város szépségeit.

Gál Barbara és Koncsag Boglárka

ERASMUS+, Ponte de Lima

A mai napunkat egy gyönyörű városban, Ponte de Limában töltöttünk. Megnéztük a város nevezetességeit, szobrait, illetve átkeltünk egy híres hídon. Meglátogattuk a Arnado parkot, ahol több stílus keveredését mutatják be.

Gál Barbara és Koncsag Boglárka

ERASMUS+, Cávádo-i kajakozás

Nyolcadik napunk programját magunk szervezetük meg, így úgy döntöttünk, hogy Cávádo folyóra kajakozni megyünk. Nagyon érdekes volt ez számunkra, nagyon jól éreztük magunkat. A program összesen 2 órát tartott, majd délután Barcelosban voltunk vásárolni, illetve a parton sétáltunk.

Gál Barbara és Koncsag Boglárka

ERASMUS+, Guimarães-i kastély

Hetedik nap Portugáliában

Guimarãesbe látogattunk el, ezen a hétfői esős napon. Meglátogattuk Portugália legrégebbi kastélyát, amely már múzeummá van át alakítva. Számunkra nagyon jó volt látni az ókori öltözeteket, használati tárgyakat, egy ókori kastélyt. Ezután volt időnk felfedezni a várost, látnivalóit.

Gál Barbara és Koncsag Boglárka

ERASMUS+, Gyalog Fao-ba

Mai napunkat mi szervezhettük meg szabadot, és úgy határoztunk, hogy meg látogatjuk az Apúlia mellett lévő várost, Faot. Mivel nem volt oda hétvégén buszjárat, ezért gyalog tettük meg a 4,5 km-es utat. Ez egy nagyon különleges város, mert régies, rusztikus házak díszítik az utcákat.