Meseműhely archívum

(írások, gondolatok, gyerekszájak, történetek)

Én ha elsőáldozó leszek mindenképpen egy „elektromos rózsafűzért” szeretnék kapni. Órám  van, okos órát hoz az angyal. A nyuszi meglepett egy táblagéppel. És a mikulás is megvan, hogy mi legyen.

Azért gondolom, hogy az „elektromos rózsafűzér” a legjobb kérelem, mert az nagyon kisegít majd engem: helyettem imádkozni fog. Úgy hallottam, hogy nagyon hosszú imákat kell mondani annak, aki átmegy a vizsgán, és az Úr asztalához járul.

És tudom azt is, hogy keresztmamiék már most törik a fejüket, hogy mit ajándékozzanak nekem. Pedig csak jövőre leszek harmadikos. Arany nyakláncot ne vegyenek, mert azt anya lenyulná, pénzt sem szeretnék kapni, abból tuti vennénk egy új aragázt. A testvérem elsőáldozási pénzét is arra költötték. És már elég rozoga állapotban van.

Szóval, „elektromos rózsafűzér”. Szerintem Magyarországon valamelyik kis vallási boltban lehet kapni. Itt nem tudok róla, ha lenne, akkor már mindenkinek az lenne. Anyáéknak is, Inci néninek is, a szomszédban, s gondolom, hogy a pap bácsinak is. Hiszen borzasztó sokat kell, hogy imádkozzon. Másokért főleg.

Néha bevinném hittan órára, ott a tanár néninek is segítségére lenne. Vagy bárki kipróbálhatná. De csak egyszer.

Kiss Zsuzsanna iskolai tanácsadó (pszichológus)

Kategória: Hírek, események | A közvetlen link.