Emelje fel a kezét, aki elmúlt 13 éves?

Iskolánk II.-V. osztályos tanulói az elmúlt napokban az internet biztonságos használatáról hallhattak előadást Balázs Brigittától, a csíkszeredai Logiscool élményalapú programozóiskola munkatársától.

Az internet hasznos oldalát átbeszélve kihangsúlyozta, hogy fontos beszélnünk a veszélyeiről is, ha nem vagyunk óvatosak könnyen megsebezhetjük magunkat.

A gyerekek életkorát figyelembe véve hangsúlyozta ki a legfontosabb szabályokat, amelyeket be kell tartaniuk önmaguk és mások számára, hogy mindannyian biztonsággal mozogjunk az online térben. Megerősítette a gyerekekben azt, hogy ne használják szüleik nélkül a közösségi oldalakat, applikációkat, ne féljenek szüleikkel beszélni a látott, hallott tartalmakról, merjenek bátran hozzájuk fordulni kérdéseikkel, idegenekkel ne barátkozzanak és csak olyan tartalmakat tegyenek közzé, amivel nem árthatnak másnak és maguknak. Mindig gondolkodjanak, mielőtt cselekszenek!

Az előadás  interaktív volta végig fenntartotta a gyerekek figyelmét, hozzásegítette őket ahhoz, hogy tudatos használói legyenek az internetnek.

Kiss Zsuzsanna

Kategória: Hírek, események | A közvetlen link.