Országos Magyar Matematika Olimpia

Az Erdélyi Magyar Matematikaverseny 33 évvel ezelőtt született meg, 2012 óta az Oktatási Minisztérium által elismert versenyek listáján szerepel, és 2018-tól olimpia rangot kapott, Országos Magyar Matematika Olimpia lett a neve. Madarász Rita, VIII.B beszámolója a versenyről:

Az Országos Magyar Matematika Olimpia országos szakaszát Nagybányán szervezték meg. Az országosraversenyre a megyei szakaszon elért pontszámok alapján juthattunk tovább.  A Hargita megyéből szintén továbbjutott diákokkal együtt utaztunk el Nagybányára, és ugyanabban a szállodában voltunk elszállásolva. A megérkezésünkkor kaptunk egy kisebb útbaigazítást, majd ünnepélyes megnyitóval fogadtak a Németh László iskola diákjai. A megérkezésünket követő nap került sor a versenyfeladatok megoldására, ahol nagyon érdekes feladatokat oldhattunk meg. A napot izgalmasabbá tették a közös programok, például a múzeumlátogatás, illetve a városnézés is 28.-án, azaz szerdán kiránduláson vehettünk részt, Koltóba, ahol a Teleki Kastélyt nézhettük meg. Itt töltötte Petőfi Sándor és Szendrey Júlia a mézesheteiket, éppen ezért számos híres vers is született itt. A kastély belseje múzeummá volt alakítva, amelynek köszönhetően megismerkedhettünk Petőfi Sándor és Szendrey Júlia varázslatos történetéről, ugyanakkor a Teleki családról, illetve a szabadságharcról is ismereteket nyerhettünk.

A versenyt végül az eredményhirdetés zárta. A verseny folyamán nem csak tudást és tapasztalatot szerezhettem, hanem új barátságokat is köthettem.

Madarász Rita, VIII.B

Kategória: Hírek, események | A közvetlen link.