Gondolkodtál már azon, hogy bolygónk milyen csodálatos hely?

Viszont ez egy túl egyszerű és átlagos kérdés napjainkban… sokkal nagyobb kérdésekkel és problémákkal állunk szemben, melyek e csodás hely jövőjéről szólnak.

Világszerte, április 22 egy nagy szülinapnak számít, mindenki a Földet ünnepli, viszont a probléma ott kezdődik, hogy csak ezen az egy napon ünnepeljük azt, aki valójában az életet biztosítja nekünk? Az év többi napjában miért nem gondolunk rá? Miért nem vagyunk figyelmesebbek? Miért nem óvjuk meg a pusztulástól? Rengeteg kérdés, de tudsz magadnak válaszolni rájuk?

Az első Föld napján, Denis Hayes amerikai egyetemista kezdeményezésére, 1970. április 22-én 25 millió amerikai emelte fel szavát a természetért. Húsz évvel később Denis Hayes és barátai az ökológiai válság jeleit látva kezdeményezték, hogy az 1990-es évek a környezet évtizedeként a közös felelősségre hívják fel a figyelmet. Mára már a Föld Napja az egyik legnagyobb környezeti megmozdulássá vált, amely mindnyájunk jövőjéről szól.

Az idei év kiemelt témája az élővilág változatosságának megőrzése. Ezen a napon arra hívják fel a figyelmet, hogy az emberiség túlterjeszkedése, túlfogyasztása veszélyezteti a vadvilágot, a természet egyensúlyát, a beporzó rovarok és növények létét.

Ezen a napon rengetegen indulnak el szemetet szedni, fát ültetni, vagy más olyan tevékenységekben vesznek részt , amelyek segítenek a Föld hosszabb életében. De te, aki ezt olvasod, légy az az ember, aki mindennap tesz bolygójának egészségéért:

Ültess fát a te szülinapodon is és a családod minden tagjának születésnapján!

Ne lépj át egy üres palackon, amelyet a társad dobott el hazafele az iskolából, fogd meg és tedd a szemetesbe!

Figyelj a szelektív hulladékgyűjtésre!

Komposztálj otthon, használj kevesebb vizet, kapcsold le a villanyt, ha fölöslegesen ég!

Te is lehetsz a bolygónk hőse, a Föld megmentője, itt egy esély arra, hogy településünk újra tiszta legyen. Az Alfalvi Fiatalokért Egyesület szemétszedést szervez a Föld napja alkalmából, melyre szombaton kerül sor. Vegyél részt te is, mint büszke diák, aki a csodálatos bolygónk megmentéséért teszi mindezt. Cselekedj minden nap, minden órában, mert nem halhatatlan a bolygónk és kevés időnk maradt visszafordítani a pusztulástól.

Vigyázz rá, mert ő is vigyáz rád! Óvd meg, mert ő is megóv téged!

GONDOLKODJ GLOBÁLISAN, CSELEKEDJ LOKÁLISAN!

Kis Laura, tanárnő

Kategória: Hírek, események | A közvetlen link.