Adventi gondolatok

Kedves Gyerekek!

Készülünk a kicsi Jézus születésnapjára. Na, de készülünk, vagy csak várjuk?

Mert, aki készül, egy születésnapra, az aktívvá teszi magát. Kigondol egy szülinapi meglepetést vagy egy ajándékot. Nagyokat kuncog magában az őrült ötleteire. Szorgoskodik az előállításon és egész nap mosolyog, mert tud valamit, egy titkot, ami csak akkor fog kiderülni, ha már kibontják az ajándékát.

Na, és a szülinapi ruha? Az sem maradhat el. Annak olyan szépnek kell lennie, mint a te lelkednek, ha be akarod fogadni a szívedbe a kicsi Jézust!! Gondoskodj a lelkedről is!!!

Aki viszont csak vár egy szülinapot, az passzív, vagyis mozdulatlan. Nem töri a fejét ajándékon, nem mozdul és nem mosolyog egész nap, mert nincs, amin mosolyognia. Eljön a szülinap és nem történik semmi. Neki nincs ajándéka, és szülinapi ruha sincs rajta…

Ne így tegyél! Készülj!

Fogadjunk, hogy még nem gondoltál arra, hogy te is adhatnál ajándékot a kicsi Jézusnak! Mit adhatnál neki? … Te gondold ki, és ne felejtsd el odavinni a jászolhoz!

Kedves Szülők!

Kettős Adventet élünk. Várjuk a kicsi Jézus születését és várjuk a feltámadt Jézus visszatérését. Várunk és várunk. A születés tudjuk mikor van, 25-én, a visszatérést, nem tudjuk.

A várakozás lehet aktív vagy passzív. Várhatom aktívan, imádságos lélekkel, szentségekhez járulással; passzívan, csak tudomásul véve, hogy jön; vagy mondhatom azt is, hogy hülyeség, van nekem elég más dolgom. Az Úr Jézus (akinek nevére meghajlik minden térd az mennyben, a földön és az alvilágban- Fil 2,10), tőlünk függetlenül eljön. Ez nem kérdés. A kérdés, hogy milyen állapotban talál engem?

Jön, tehát nagy harc folyik értem, a lelkemért. Az ellenség nem adja át könnyen a területeit. Mindent bevet, vírust, karantént, eltünteti a szentel vizet, bezárat templomokat, elzár egymástól… Ő tudja miért teszi, én lehet, hogy még nem tudom… Elődjeink, egykor, imádkozva döntötték el, a csíksomlyói templomban, a harc kimenetelét. Ők tudták mit kell tenni! Mi tudjuk-e?

Bodor Julianna, tanárnő

Kategória: Hírek, események | A közvetlen link.