Carte frumoasă, cinste cui te-a scris!

        În fiecare an, la Colegiul Național Márton Aron din Miercurea Ciuc, se desfășoară Concursul de competențe lingvistice în limba română pentru minorități ”Carte frumoasă, cinste cui te-a scris!”. Acest concurs este destinat elevilor care studiază în școli cu predare în limba maghiară, începând cu clasa a V- a și terminând cu clasa a XII-a și ”are rolul de a-i încuraja pe elevii maghiari să comunice în limba română şi le oferă acestora posibilitatea de a-şi testa cunoştinţele” după cum spunea și inițiatoarea acestui concurs, prof. dr. Maria Sturzu.

În acest an, au participat la acest concurs, 310 de elevi, reprezentanţi ai unui număr de 50 de şcoli, din 30 de localităţi ale judeţelor Harghita, Covasna, Mureş şi Braşov.

Liceul Tehnologic ”Sövér Elek” a fost reprezentat de 5 elevi, din clasele a VII-a și respectiv a VIII-a . Rezultatele au fost îmbucurătoare, toate au fost peste  5: Iánosi Barbara – clasa a VII- a A – 6.20, Gál Eszter Kinga- clasa a VII-a B – 5.30, Baricz Reka – clasa a VIII- a A – 6.50, Bege Zalan – clasa a VIII-a A – 7.00 și Nagy Zsombor – clasa a VIII- a B – 6.20.

Fiind prima lor participare la acest concurs, ne bucurăm de experiența pe care am trăit-o, îi felicităm și îi încurajăm să participe și în anii următori, iar pe cei care încă nu au participat îi invităm să ni se alăture pentru anul viitor.

Îndrumător Prof. Dr. Vașloban Claudia

Acest articol a fost publicat în Știri, evenimente. Salvează legătura permanentă.