ÉVZÁRÓ

„Karanténban létezők,
vírussal telt képmezők,
párhuzamban egyedül,
mibennünk mi menekül?” – Laczkfi János

Köllő Sándor, iskolaigazgató:

Kedves diákok, kedves kollegák!

Három hónapja az életünk radikálisan megváltozott. Márciusban (március 12.-én) az iskola a diákok számára bezárt. Teljesen felkészületlenül ért mindenkit. Belépve a Google-ba, olyan alkalmazásokat kerestünk, amelyek segítettek tartani a kapcsolatot veletek, diákokkal az eltelt időszakban. Gyorsan megismertük a Google classroom-ot és Meet-et, a Zoom-ot és más hasonló alkalmazásokat. Amikor bejelentették, hogy másfél hétig nem jövünk iskolába még nem gondoltunk arra, hogy ezt ilyen hosszú időre meghosszabbítják.

2019 szeptemberében 667 diák kezdte meg a tanulást iskolánkban és most év végén 670 diák várja a jól megérdemelt vakációt.

Az iskola vezetősége nevében kívánok a diákoknak tartalmas vakációt, a kollegáknak kellemes időtöltést a szabadság alatt és mindenkinek erőt, egészséget.

Tipetupa Óvoda : Gál Adél, óvónő

A tanév l. féléve jó hangulatú, rövid beszoktatási időszaknak bizonyult.   A csoport 21 óvodása a következőképpen oszlik meg: 2 nagy, 11 közép és 8 kiscsoportos, nem szerint 6 kislány és 15 kisfiú.

A tevékenységekbe a kicsik is szívesen bekapcsolódtak, jó hangulatú játékok, tevékenységek zajlottak.

A második félévben, már várták a gyermekek az óvodát  és csalódásként élték meg a távolmaradást. Kívánkoztak , sokat emlegették a pajtásaikat, az ott töltött időt. Hiányzott a közösség.

A karantén alatt sok szép munkát , vidám és hasznos tevékenységek fényképeit,videóit az óvoda zárt csoportjában osztottunk meg egymással.

Utolsó közös élményünk és elismerésben részesülés a „Cifra palota, zöld az ablaka „Népdal az óvodában című Kárpát-medencei vetélkedő Dicsérete volt.

Napközis csoportok: Jánosi Márta, Zsigmond Hajnal, Borsos Szílvia, Kinda Andrea, óvónők

Az évet a beszoktatási időszakkal kezdtük, amelyet igen hamar sikeresnek tekinthettünk. A gyerekek nagyon jól érezték magukat az óvodában, aktívan részt vettek a tevékenységekben. A kiscsoportosoknál a hangsúlyt a szocializációra fektettük, a nagycsoportosokat az iskolára való felkészülésben segítettük.

Az év folyamán több rendezvényre is sor került, amelyekbe a szülők is bekapcsolódhattak, részesei lehettek az óvodai életnek.

 • november 11.-én résztvettünk a “Mátyás király igazságai” című táncjátékon a Bekecs Néptáncszínház előadásában a gyergyóalfalvi Művelődési házban.
 • Decemberben adventi barkácsdélutánt szerveztünk
 • 2019 december 6.-án Mikulás ünnepséget tartottunk a napköziben- műsoros előadás, jelen vannak a szülők is
 • november 8.és 13. között részt vettünk “AZ ÉN MESEBELI ÉKES, CIFRA PALOTÁM “ című rajzpályázaton, csoportomból 3 gyermekkel neveztem be: Lőrincz Eszter, Balázs Adrián és Magyari Nóra.
 • Farsangi ünnepséget szerveztünk az óvodában
 • 2020 március 5 és 10 között csoportommal résztvettünk a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program kokárdakészítő hagyományőrző pályázatán, címe Szalagrózsa – Kokárdakészítés az óvodában
 • Nőnapi ünnepségre készültünk, ajándékot készítettünk, műsort (nőnapi énekek, versek, táncok) tanultunk be
 • A karantén ideje alatt a legaktívabb gyerekek Simon Csenge, Székely Bence, Székely Boglárka, Koncsag Lili, Koncsag Jázmin, Bíró Tamás. Ezenkívül megemlíteném, Balázs Adrián, Gáll Rimoti András, Lőrinsz Eszter, Madarász Andrea Beáta, Magyari Nóra, Szakács István, Fejér Nándor, Balázs Bulcsú, Simon Zsejke nevét is. De a többi gyerek is tevékenykedett.
 • Simon Csenge óvodásom résztvett Tik –Tak bábszínház online versmondó versenyén
 • Advent hetében pedig karácsonyi barkácsdélutánt szerveztünk a szülőknek, amely során koszorúkat, asztaldíszeket, papírdíszeket készítettünk, gipszformák segítségével különböző karácsonyi formákat öntöttünk, majd kifestettük, díszítettük ezeket.
  • Farsangi ünnepséget szerveztünk a gyerekekkel közösen: együtt készítettük el a dekorációt, farsangi mulatságot szerveztünk, melynek keretén belül táncoltunk, a szülők fánkot és üdítőt hoztak.
  • Nőnapi rendezvényre készültünk, tavaszi dalokat tanultunk és egy szép színdarabbal készültünk és meglepetést készítettünk az édesanyák számára.
  • A karantén ideje alatt heti téma szerint küldtünk minden nap ötleteket, tevékenységeket a gyerekek számára, igyekeztünk olyan játékokat, foglalkozásokat megosztani és javasolni, ami otthon is könnyen kivitelezhető és ami nem megterhelő a szülők számára sem. Örömmel tapasztaltuk, hogy rendkívül aktívak és együttműködőek voltak mind a gyerekek, mind a szülők egyaránt. Több száz fényképet kaptunk az elmúlt hetekben a gyerekek otthoni munkáiról és tevékenységeiről, felhasználva azokat az ötleteket, javaslatokat, amelyeket napirenden megosztottunk számukra.

   

MESEVÁR ÓVODA: Szabó Zsófia óvónő

Ebben a tanévben a Mesevár óvodában 15 gyerek járt. Ősztől ketten mennek iskolába: Tóth Csenge és Duma András.

Sok időt töltöttünk játszással, munkával, meséléssel, énekléssel, mindenki derekasan kivette részét minden tevékenységben. Megünnepeltük a születésnapokat, gyújtottunk gyertyát a szegényekért, találkoztunk a Mikulással, volt Angyaljárás, sütöttünk fánkot Farsangkor és jelmezbe bújtunk. Voltunk bábelőadáson, táncelőadáson, felköszöntöttük az anyákat, sokat kézimunkáztunk.

Március 10-től telefonon, valamint online tartottuk a kapcsolatot az óvoda messenger csoportjában, videochatek, üzenetek által. Az iskola másként héten mindenki aktivan részt vett, beneveztünk a Miénk a város! nevű pályázati játékba.

 

Becevári óvoda- Mayer Enikő óvónő

A megváltozott körülmények miatt nagyon sok tervem megmaradt csak terv szintjén. De mindenek ellenére a szülőkkel folytatott telefonbeszélgetésekből kiderült, hogy a gyermekek szivesen fogadták az ötleteket, részben meg is sikerült valósítaniuk. A legnagyobb piros pontot én a szülőknek adom, mert ők vannak a gyerekeikkel és ők foglalkoztak velük.

Abban is biztos vagyok, hogy az elkövetkező tanévben jobban fogják értékelni a pedagógus munkáját.

Sikerült mindenkit meglátogatnom az elmúlt két hétben, megnézhettem munkáikat, és játszodhattam is velük egy keveset az otthoni környezeteikben, aminek szülő és gyermek egyaránt örült.

 

Méhecske óvoda, Borzont : Baricz Annamária óvónő

A második félévre a szokásos tevékenységeket terveztük a tanév elején, amit a kialakult helyzetben csak részben tudtunk megvalósitani.  A sikeresen teljesitett közös foglalkozás, a napi tevékenységeken kívül a farsangi jelmezbál volt. Továbbá terveztünk anyák/apák napját, erdei kirándulást is, de ezt még nem sikerült megvalósitani.

Sikeresnek mondható az iskola másként hét, amikor nagyon tevékenynek bizonyultak a gyerekek és szülők. Ezeket nagyon sok elküldött képpel bizonyitották.

A kapcsolattartás a csoport privát messenger oldalán történt, időszakosan. A szülők is aktivnak bizonyultak, a többség bekapcsolódott, de a gyerekek hiányolták a személyes találkozást csoporttársaikkal, az óvodai környezet mindenkinél hiányzott.

A tevékenységek megszervezése nehezebb volt az online módon, kevesebb visszacsatolást kaptunk ezen az úton. Nem láttuk egymás szemében a felfedezés örömét, a siker okozta örömöket, nem ölelhettük meg egymást, ha valami nagyon jól sikerült, vagy nem bátorithattuk egymást, ha nem.

Bánatunk, hogy nem búcsúztathattuk el az iskolába induló gyerekeket, nem kaphatták meg azt az élményt, ami ezzel a befejezéssel és majdani folytatással jár…

Azzal a reménnyel zárjuk a tanévet, hogy szeptemberben újra találkozhatunk, ünnepelhetünk egy új környezetben, régi és új társakkal.

Manó óvoda,   Vargyas Mária Bernadette óvónő

A tanév  során a gyerekek kompetenciái és készségszintje megfelelően fejlődtek. A kicsi csoportosok I.tanév végére aktívan részt vettek az óvodai tevékenységekben. Az első félévben két nyílt napot volt az óvodában: őszi barkácsnap és a Mikulás fogadása. Óvodán kívüli tevékenységként  részt vettünk a Gazdanapon dekorációs sarokkal, adventi barkácsdélutánt szerveztem.

A második félévbe farsangot szerveztünk közösen ünnepeltünk a szülőkkel. Az online oktatásban a teljes csoportom részt vett és facebook csoportban és telefonon tartottuk a kapcsolatot.

 

Bóbita óvoda– Szakács Katalin óvónő

A tanév során a fejlődött minden gyerek készsége, kompetenciája. Aktívan részt vettek a tevékenységeken, csak indokolt esetben hiányoztak az óvodából. Az óvodán kívüli tevékenységekre is sokat készültünk, szívesen részt vett mindenki. Vártuk a Mikulás érkezését, karácsonyra készültünk, farsangoltunk, közösen ünnepeltünk a szülőkkel.

 

Az online oktatásban, pedig részt vett az egész csoport, telefonon és a Facebook csoporton keresztül tartottuk a kapcsolatot.

 

Előkészítő A.-Sólyom Hajnal,tanítónő

Szeptemberben, amikor megkezdődött ez a tanév mindannyian pici félelemmel de annál nagyobb lelkesedéssel és új tervekkel indultunk neki az iskolának.  Visszatekintve erre az időszakra elmondhatom, hogy az előkészítő A osztály kis diákjai becsülettel beilleszkedtek az iskola életébe és a próbatételeket dicséretesen kiállták. Az előkészítős diákok első iskolai éve során sok mindent megtapasztalhattak, aminek hála mára osztályközösségé fejlődött a kis társaság. Együtt éltük át a kirándulás örömét a parkba tett őszi séta során, a Mikulás és Angyal várás izgalmait, mese- és versmondó versenyeken való helytállást, a karácsonyi pásztorjáték megvalósítását, valamint a korcsolyapályán tanúsított kitartást (csakhogy néhányat említsek a sok közös élményünkből). Most pedig itt a tanévzáró, az elmúlt tanév értékelése,  ezúton kívánok mindenkinek egy csodálatos nyári szünidőt és élményekben gazdag vakációt!

 

Előkészítő B osztály,  Simon Beder Zita tanítónő

November 4 –én vettem át az előkészítő B osztályt pici bizonytalnsággal, új kihívásokkal és új tervekkel. Előre picit tartottam tőle, mivel fiú osztály ( 18 fiú, 8 lány)  szemmel láthatóan  a fiúk és a lányok különválnak ami ebben  az életkorban természetes. Visszatekintve erre az időszakra elmodhatom, hogy az előkészítő B osztály diákjai nagy odaadással beilleszkedtek az első iskolai évükbe, iskola életébe,  nagyon sok próbatétel hárult mindenki elé, de sikeresen kiállták. Sok mindent megtapasztaltak a diákok és pár hónap elteltével kezdtek egy igazi osztályközösséggé formálódni. Nagyon sok mindent  átéltünk együtt nagy készülődéssel a mikulás várásra, karacsonyi szereplésre, farsangi piknikünkre, nőnapi kis műsor előadásra, versmondó versenyre, a korisulira. Egyes diákok  sportsikereket értek el, így az osztály légköre egyre jobban motiválódott pozitív irányban. Mindenki nagyon sokat tett az igazi osztályközösség kialakulása érdekében, örülök , hogy szorgalmas kitartó munkával folytatták otthon is a tanulást. Kitartást kívánok mindenkinek és élményekben gazdag nyári vakációt.

BORZONT- Előkészítő osztály – I.osztály : Hunyadi Irén, tanítónő

Megtanultuk, hogy a betűk örömet is tudnak okozni, ha elolvassák őket, a számok nem csak feladatokhoz jók, hanem játszani is lehet velük, hogy a világban mennyi csodálatos dolog létezik, hogy a társainkkal együtt dolgozni jó, hogy mi a barátság.

A legsikeresebbek a tanulmányi feladatok teljesítésében:

1.     Vaszi Norbert

2.     Laczkó Emese

3.     Laczkó Alpár

 

 I.A osztály –  Tanító: Gál Katalin

A tanévet 18 tanuló kezdte el. Sikeresen meghódították az ABC várat 17-en. A Számok országába is bejutott mind a 17 tanuló. Sajnos 1 gyerek menetközben kimaradt, remélem nem végleg.

Mindannyian derekasan kivették részüket minden tevékenységből,táncoltak, korcsolyáztak, sportoltak ás mókáztak, ha a helyzet úgy kérte.

Kitűnő lett a bizonyítványuk: Farkas Katalin,  Máté Balázs, Simon Janka

Nagyon jó eredmény értek el: Baricz Kristóf,   Dobai Ákos, Bajkó Benedek és            Koncsag Melánia

 

I.B osztály- Erdős Ágnes tanítónő

19 tanulóból 2 tanuló (rroma) nem járt rendszeresen iskolába, lezáratlan maradt.                17 tanuló sikeresen vette az olvasás, írás, számolás akadályait és mindannyian elsajátították eme tudományok alapjait a szüleik és a tanító néni legnagyobb örömére. Mindenki nevét fel kellene sorolnom, mert mindannyian kemény munkát végeztek, rászolgáltak az elismerésre, sikerre.

Nagyon büszke vagyok rájuk, de legfőképpen a szülőkre, kiemelve az édesanyákat, akik emberfeletti erővel állták a sarat napirenden a család és gyermekeik mellett. És együtt sikerült!

Kívánok jó vakációt mindenkinek, jöhet a jól megérdemelt pihenés gyerekek és szülőknek egyaránt.

 

II.A OSZTÁLY:    Vargyas Hajnalka, tanítónő

*25 tanuló kezdte a tanévet. Sikeresen befejezte mind a 25.

*I. helyezés : Kiss Abigél, Dobai Dorka

*II. helyezés: Magyari Kriszta, Laczkó Dorottya, Vaszi Eszter

*III. helyezés: Madarász Tamás, Vaszi Péter

*Dicséretben részesülnek:  Balázs Tamara, Gál Abigél, Gál Boróka,  Gál Kinga, Gál Barnabás, Gáll Gellért, Molnár Laura

EREDMÉNYEK:

 • KISS ABIGÉL : – A „Fürkész” helyesírási és nyelvhelyességi verseny körzeti szakaszán II. helyezést ért el.  A Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei   szakaszán III. díjban részesült.
 • GÁL ABIGÉL: A „Benedek Elek” mesemondó verseny megyei szakaszán II helyezést ért el. A „Csak tiszta forrásból” népdalverseny megyei szakaszán I. díjat kapott, valamint a „Vidám versek” versmondó verseny megyei szakaszán II. díjban részesült.
 • 14 tanuló vett rész levelező versenyeken. Ezek eredményeinek feldolgozása még folyamatban van.

 II. B osztály: Baricz Rita, tanítónő 

A II. B osztály tanulói közül a 2019 – 2020 – as tanévben 7- en értek el kimagasló eredményeket a tanulásban.

Dicséretben részesülnek nagyon jó tanulmányi eredményeikért: Balázs Adorján, Baricz Tamás, Incze Renáta, Nagy – Luca Sára, Vad – Rancz Bence.

Kitűnő tanulmányi eredménnyel fejezték be a tanévet Bege Roland és Nagy Izabella.

Az osztály tanulói a tanévben két versenyre neveztek be.

A Fürkész helyesírási és nyelvhelyességi verseny körzeti szakaszán 6 tanuló képviselte az osztályt, ebből továbbjutott a megyei szakaszra Incze Renáta és Nagy Izabella.

A Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei szakaszán részt vettek: Balázs Adorján, Farkas Tamás, Kiss Eszter, Nagy Luca – Sára, Vad – Rancz Bence. A díjazottak között volt Nagy Izabella.

 

II. és III. osztályok, Borzont- Kántor Boglárka, tanítónő

Az elmúlt egy évben még inkább összekovácsolódtak, egy csodálatos mesevilágot szőttek maguk köré, ahol a tanterem ajtaján belépve mind csodabogarakká váltak, egytől egyig mind különleges képességeket kapva. 

Tanulmányi eredményeiket tekintve igyekezetből, odafigyelésből, akaratból és szorgalomból mindenki jelesre vizsgázott.

A II. osztályból a legkíválóbb eredményeket Baricz Ágota érte el.

A III. osztály tanulói közül első tanuló lett: Darvas Zsanett és Szekeres Noémi, második Gál Áron és Laczkó Boglárka, harmadik pedig Tamás Andrea és Nagy Illés.

 

III. A osztály : Farkas Rozália Ibolya tanítónő

22 tanuló sikeresen befejezte a 3. osztályt.

KITŰNŐ  eredményeket FEJÉR ORSOLYA ért el.

NAGYON JÓ eredményekkel fejezte be ezt az évet: BALÁZS TAMÁS, DOCZI BIANKA, GÁL ANNA, GÁL MÁTÉ BENCE és GÁLL KAMILLA.

Mindannyiuknak GRATULÁLOK, hogy sikerült megbirkózniuk az új helyzettel.

III. B osztály- Szabó Attila-Ágoston, tanító

Nagyon sok tanuló az osztályból, nagyon komoly erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy az elsajátítandó tananyagon túl is részt vegyen számos olyan versenyen, amely éppen formálódó egyéniségüket jobbá teszi.

Ezek közül kiemelném Dobai Anna, Gál Beáta, Gál Petra és Ambrus Krisztián tanulókat, akik a Matokosok csapat tagjaként megyei 5. helyezést értek el a Bolyai matematikai csapatversenyen. A Fürkész c. helyesírási és nyelvhelyességi verseny megyei szakaszára jutottak: Dobai Anna, Gál Beáta, Kiss Olívia és Fülöp Ágoston.

A tanulmányi eredményeik alapján kitűnő helyezést ért el:  Dobai Anna, Gál Beáta, Madarász Kitti

Nagyon jó helyezést ért el:     Ambrus Krisztián, Fülöp Ágoston, Gál Petra, Bege Hunor, Kiss Beáta, Borsos Hanna, Oláh Gyopárka Anna és Kiss Olivér.

 

IV.A osztály : Török Ildikó-Kinga, tanítónő

ÉLTANULÓK

 1. LŐRINCZ DÓRA
 2. KISS HANNA, DEZSŐ SÁRA, VASZI ZSÓFIA
 3. GÁL BORÓKA, BALOG BARBARA

A IV. A osztályban számos iskolai és iskolán kívüli tevékenységben vettek részt osztályunk tanulói.

– Kiss Hanna számos országos és nemzetközi sakkversenyen ért el kiváló eredményt.

Lőrincz Dóra II. helyezést ért el úgy a körzeti, mint a megyei Fürkész helyesírás versenyen.

Gál Boróka a Kriza János Mesemondó verseny megyei szakaszándicséretben részesült.

– Bolyai matematika és Zrinyi Ilona matematika versenyen ügyeskedtek a benevezett tanulók.

– Internetes levelezőversenyre nevezett be az osztályunk több tanulója is az eredményeket júniusban fogják közölni.

A virtuális oktatásba minden tanuló bekapcsolódott, a nehézségeket, akadályokat sikerült mindenkinek legyőznie, biztos vagyok, hogy ezek a hétköznapoktól eltérő, szokatlan kihívások emlékezetessé válnak, beépülnek a közösségünk történetébe és megállják a helyüket, majd a nagyobb osztályokban is.

            Mindenkinek jó vakációt, és sok sikert kívánok a tanítványaimnak az V. osztályban!

 

IV.B osztály – Héja Zoltán, tanító

A 2019-2020-as tanévben a IV. B osztály tanulói közül kimagasló eredményeket értek el a következő tanulók: Madarász Rita és Incze Nelli.

Ezenkívül nagyon jó eredményt értek el: Gergely Adrienn, Nagy Dorka-Hanna, Nagy Eszter, Vad Albert, Nagy Dénes, Simon Boglárka, Baricz Tímea.

Az osztály tanulói részt vettek az Alfalvi Gazdanapon és különböző versenyeken: Fürkész-verseny, Mesék szárnyán, Brenyó Mihály matematikaverseny, Mesemondó-verseny, Mesék Szárnyán-csapatverseny, Bolyai Matematika csapatverseny, Zrínyi Ilona matematikaverseny.

 

V.A OSZTÁLY- : Kis Laura, osztályfőnök

Az V.A osztályba a tanév elején 17 tanuló iratkozott be, amelyből 7 tanuló Borzontról járt ebbe a közösségbe. A tanév eleje az összeszokásról, egymás elfogadásáról szólt.

A tanulmányi eredményeket illetően kiemelkedő teljesítményt értek el a következő tanulók:

I.helyezés: Laczkó Barbara-9,84

II.helyezés: Madarász Andrea-9,65

III.helyezés: Fejér Tamás-9,62

Mándoki Balázs -Imre-9,62

Dícséretben részesülnek azok a tanulók, akiknek 9 fölött van az éves átlaguk: Gál Eszter (9,37)

Baróti Balázs (9,25)

Koncsag Brigitta (9,09)

Madarász Réka (9)

-Zrinyi matematika versenyen résztvett: Fejér Tamás és Baróti Balázs

-Simonyi Zsigmond helyesírási megyei versenyen résztvett: Fejér Tamás

-Laczkó Áron kiemelkedő eredményeket ért el sakkversenyeken

Számos iskolán kívüli tevékenységben is szerepet vállalt az osztályközösség a  szülők támogatásával : gazdanapi díszlet elkészítése ,tájékozódási versenyen való részvétel, osztálykirándulás ,hot-dog készítés iskolai kifliből, karácsonyváró ünnepség, farsangi buli.

 

V.B. – Fazakas Gizella osztályfőnök

Az V. B. osztály 17 tanulója sikeresen fejezte be a 2019-2020-as tanévet. A tanév végén 12 diák 9-esen felüli lezárást ért el, 2 tanuló 8-ason, 2 másik tanuló 7-esen, és egy tanuló 6-oson felüli médiát ért el.

 1. díj: Gál Máté (9, 93)
 2. díj: Tóth Izabella (9, 78)
 3.  díj: Laczkó Bálint-Jenő (9, 71)

Kiváló eredményt ért el Laczkó Bálint-Jenő földrajzból (továbbjutott az országos szakaszra, de sajnos a tantárgyverseny megszervezésére nem került sor).

Kiváló eredményt ért el Kiss Timea a Székelyudvarhelyen megrendezett sakkversenyen (III. helyezés), VIII. helyezést az Európai Sakk Unió szervezésében zajló Internetes Iskolás csapatbajnokságon és I helyezést a borzonti megyeközi sakkversenyen.

Magyarságtörténelemből 2 VI-os tanuló dicséretben részesült a tantárgyverseny megyei szakaszán: Kiss Péter és Vargyas Tamás.

NAGYON ÜGYESEK VAGYTOK, BÜSZKE VAGYOK RÁTOK!

CSAK ÍGY TOVÁBB, VAGY ENNÉL IS JOBBAN!

                                         Jó vakációt kívánok mindenkinek!

 

VI.A osztály- Osztályfőnök: András Melinda

Kedves VI. A osztály az idei tanév is lezárult, ami mindannyiunk számára kecsegtetett valami újdonsággal, főleg az online oktatás időszaka. Volt, akinek nehezebben ment és volt, aki könnyebben vette az idei év kihívásait.

Az idei év díjazottai média alapján a következők lettek:

I.helyezett: Lőrincz Andrea –  9,97

II.helyezettek: Balázs Adrienn és Vargyas Tamás – 9,66

III. helyezett: Máté Noémi – 9,50

Viszont azt is megkell említeni, hogy a négy tanulon kívül két dícséret is van, aki úgy szintén 9-es médiát értek el, név szerint: Gál Krisztina – 9,36 és Kari Tamara 9,19-es médiával.

Külön megemlíteném: Vargyas Tamást, aki részt vett a Magyarságtörténelem tantárgy verseny megyei szakaszán, ahol dicsértet kapott, illetve a Csillagszerző matematika verseny megyei szakaszán is dicséretben részesült és ez mellett a Bolyai Matematika csapatverseny 4 helyezettje lett, amelyen részt vett Lőrincz Andrea tanulóm is, ahol ő is csapat tagjaként 4. helyezett lett, Andrea a Csillagszerző matematika verseny megyei szakaszán I. helyezést ért el.

Ez úton is szeretnék gratulálni Nektek!

Nagyon örülök, hogy mind a húszatokat megismerhetem és annak is, hogy egy tartalmas évet tölthetünk el egymással az iskolában. Gratulálok Mindenkinek, aki sikeresen elvégezte a VI. osztályt, akinek viszont nem sikerült most az ne csüggedjen, hanem fogjon neki tanulni és keményen tegye oda magát, hogy ősszel  sikerüljön azt teljesíteni, ami most nem sikerült!

 

VI.B osztály – Sajgó Szabolcs, osztályfőnök

Kedves VI.B osztály!

Szeretettel gondolok vissza az elmúlt félévek szép pillanataira, még a kicsit kellemetlenebbekre is, hisz idővel azok is megszépülnek.  Sok szép pillanatot éltünk meg együtt. Itt most mindannyiotokat arra kérlek, hogy álljatok meg egy percre és elevenítsetek fel egy-két jó pillanatot, ami tetszett nektek ebben az évben…:) Nekem már meg is van!

Sok tanulás, jókedv, osztálytársak, szünetek, tanárok ezek azok a dolgok, személyek, amik várnak bennetket a következő tanévben is.

Sok jó eredményt tudhatunk magunk mögött ebben a 2019-2020-as tanévben is: 5 tanulónak lett 6-7 között, 11 tanulónak 7-9, és 5 tanulónak 9-10-es között az évvégi általánosa. Itt kiemelném Kiss Pétert aki első helyezett, Vasi Ákost aki második és Gál Edinát, aki harmadik tanuló lett ebben az iskolai tanévebn, viszont mindannyiotokat kiemelhetnénk valamilyen témakörben, hisz mindeki jó valamiben. Van, aki segítőkész, kedves, adakozó, jó szervező, igaz barát…… Ezek mind-mind értékek és ezek nagyon fontosak az elkövetkezendőkben is.

Kívánok számotokra jó pihenést, jókedvet és sok szép emléket a nyárra, jó vakációt!

 

VII. A. – Jánosi András osztályfőnök

 A VII. A. osztály 19 tanulója sikeresen fejezte be a 2019-2020-as tanévet. A tanév végén 8 diák 9-esen felüli lezárást ért el, 7 tanuló 8-ason, 3 tanuló 7-esen, és egy tanuló 6-oson felüli médiát ért el. I: Török Timea (9, 90) ,  II: Tímár Petra (9, 82),  III.: Ruczuj Anasztázia (9, 42)   Gál Beáta (9,42)

Dicséretet érdemel:  Baricz Alexandra (9,37);  Balog-Baricz Anna (9,30);  Koncsag Szilárd (9,27) ;   Miklós Levente (9,02)

 Kiváló eredményt ért el, matematikából, Török Timea

 • Bolyai Matematika Csapatverseny, megyei forduló, 2. helyezés
 • Bolyai János emlékverseny, dicséret
 • Erdélyi Magyar matematikaverseny, körzeti szakasz, dicséret
 • Országos Magyar Matematika Olimpia, megyei szakasz, 3. helyezés
 • Matlap

Kiváló eredményt ért el, földrajzból,  Koncsag Szilárd  a földrajz tantárgyverseny, körzeti szakaszán 3. helyezés.

 

VII.B osztály – Ambrus Klára, osztályfőnök

Szeptemberben, amikor megkezdődött az iskola, mind nagy lelkesedéssel, nagy tervekkel indult. Most itt a “tanévzáró”, ami szintén rendhagyó mint minden. Az elmúlt év értékelése után következik egy csodálatos nyári vakáció. Soha ne feledjétek, hogy jobb eredményeket csak nagyobb szorgalommal és nagyobb fegyelemmel lehet elérni. “Nincs hatalmasabb erő, mint a tudás: a tudással felfegyverkezett ember legyőzhetetlen.” (Gorkij)

Példaértékű szorgalmuk és teljesítményük elismeréseként jutalomba részesül: I. Simon Szílvia; II. Gál Emese Kriszta; III. Erdős Máté;                                                                           Dicséretbe részesül: Madarész Renáta és Krizbai Réka

Mindenkinek jó pihenést és szórakozást kívánok a nyári szünetben.

 

VIII. A osztály- Balázs Veronka osztályfőnök

Év elején 19 beírt diákunk volt, amelyből 16-an értek el átmenő osztályzatot.

Az osztályunk átlaga a tanév végén 8,29, amelyből a kiemelkedőbb eredmények a következők:

Fülöp Gergő 9,94 , Jánosi Barbara 9,83 , Kovács Levente 9,66   Kiss Zsófia 9,41 Nagy Csongor 9,16

Az osztályból két csapat vett részt a Bolyai matematika versenyen , melynek tagjai : Jánosi Barbara , Kiss Zsófia, Kozma Kinga Kamilla illetve Kovács Levente, Nagy Csongor és Fulöp Gergő.

Szeretném megköszönni az osztályom összetartásának mérhetetlen erejét , amit igazán a VIII.  osztályban csillogtattak meg, hiszen bármilyen problémával, illetve rendezvénnyel fordultam hozzuk segitségért mindig ott álltak a rendelkezésemre.

Köszönöm , hogy én is az osztályfőnökötök lehettem Ferencz Csiki Gabriella tanárnő után, csak kívánni merek ilyen osztályt a jövőben .

Egy idézettel búcsúzom :

“ Folytasd a dolgod, képezd magad,

  Komolyan vedd a minden nap terhét

  Szerencse aztán jön majd magától

   Nyer bő okulást tapasztalásból . ‘’

 

VIII.B .osztály- Oláh Enikő, osztályfőnök

Arra születtem…

Arra születtem, hogy kisgyerek legyek,
Anyám mellett játsszam hosszú éveket,
Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
S megértsem a szóból, azt amit lehet,
S végül arra jöttem én a világra,
Hogy hinni tudjam: nem vagyok hiába.

A IV. év végén , leltárkészítéskor ezek jutottak eszembe:

Minden dorgálásom gyümölcsöt hozott.

Aki jól vetett, jól is aratott.

Nem csak az elsők lehetnek sikeresek.

Mindenkinek helye és szerepe van minden közösségben, így volt nálunk is..

Nemcsak tanulással, hanem empátiával, kitartással is sikeresek voltatok.

Büszke voltam rátok, amikor értékeltétek társatok törekvését.

Akkor is örültem, hogy oszitok lehetek, amikor egymást segítettétek.

Csapatként néztem rátok egy-egy játék során a Másként heteken.

Szívesen emlékszem vissza minden közös kirándulásunkra, kiruccanásunkra.

Végül hiszem,hogy mindenki megtalálja a helyét és én sem voltam köztetek hiába.

Ebben a tanévben szép eredményeket értek el:

Gál Eszter Kinga 9,88 évi átlaggal az osztály első tanulója lett.

A második tanuló Páll Amália, aki 9,83-as médiával végezte a VIII. osztályt

A harmadik tanuló Gáll Réka, ő is kitartó munkájával 9, 64-es médiát ért el.

Dicséretbe részesül Gál Menyhért 9,02-es átlaggal és Fejér Csilla Adélka 9,00-es eredménnyel.

Gratulálok mindenkinek és további sikereket kívánok: az OSZI,  Oláh Enikő

 

IX.osztály- Jakab-Bálint Márton, osztályfőnök

Kedves tanulók,

szeptemberben nagy várakozás előzte meg a találkozásunkat. Ti kíváncsiak voltatok, hogy kik lesznek az új osztálytársak, új tanárok, meg úgy egyáltalán milyen a középiskolás élet, mi változik meg, én kíváncsi voltam, milyen leszek mint középiskolai osztályfőnök.

A kezdet jó volt, összeszoktatok, összeszoktunk. Jó dolgokat csináltunk együtt, eseményeket szerveztünk. Profi módon. Aztán, hirtelen mindennek vége lett. Az online kapcsolattartás, az iskolai elvárásoknak való megfelelés már nem ment mindenkinek gördülékenyen. Van aki odatette magát így is, van aki kevésbé…

De már lassan a végére járunk ennek a furcsa tanévnek. Jövőre reméljük, hogy új erővel, több elhatározással, és a több tanulás iránti elkötelezettséggel találkozunk.

 

X.osztály – Bencző Piroska, osztályfőnök

A X. osztály összetétele: 14 lány és 15 fiú.

Az osztály átlaga: 8,05

Az osztály tanulmányi helyzete a tanév végén: 9 általános feletti: 4 tanuló, 8-9 közötti: 9 tanuló, 7-8 közötti 14 tanuló, 6-7 közötti: 1 tanuló.

 

 

Éltanulók:    Bicsak Károly   I. díj ;   Bicsak Dávid II. díj;    Gál Barbara III. díj;    Koncsag Boglárka dicséret

„Az egyetlen személy,

Akinél jobbnak kell lenned,

Az az ember, aki a tegnap voltál.”

Kellemes, tartalmas vakációt!

 

XI.osztály- Kiss Arnold, osztályfőnök

Az osztályom az idei tanévet is nagyon nagy lendülettel és örömmel kezdte. A Maturandus megszervezését tekintették kezdeti kihívásnak.

Ősszel szerveztünk több erdei kirándulást Paintballozással egybekötve. Mint minden ezelőtti évben, idén sem maradhattak el a szánkózások, sízések sem – köszönjük a Havas Bucsin Sípálya tulajdonosának.

A tanulóim hálás közreműködése egy-egy iskolához kötött rendezvény sikere. Családi sakk verseny és a kémia tantárgy verseny lebonyolítását köszönöm a következő diákjaimnak: Csata Enikő, Köllő Hajnal, Donát Brigitta, Kis Bernadett, Kozma Ildikó és Tamás Alexandra.

Matematika területén is jeleskedtek a tanulóim. A Bolyai matematika csapat versenyen Köllő Hajnal, Incze Emese, Kiss Szabolcs és Nagy Melinda vett részt, a Zrínyi Ilona matematika versenyen pedig Incze Emese, Kiss Szabolcs, Köllő Hajnal, Nagy Melinda és Tamás Alexandra.

A Hargita Business Center által szervezett Future Makers vállalkozói képzésre Tamás Alexandrát invitálták.

György Szilárd eredményei a sport területén kiemeltek, ugyanis a Román jégkorong bajnokságon csapatával 2 helyezést ért el.

Az anyanyelv és szépirodalom terén Donát Brigitta és Tamás Alexandra pályáztak a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár és a Bibliofil Alapítvány M.E meghirdetett 7. Irodalmi pályázatára egy-egy verssel.

Tamás Alexandra jelentkezett a Magyar Nemzeti Színház által meghirdettet Nemzeti VERSeny versmondó versenyre is, továbbá a Nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem által meghirdetett kreativitási versenyen is részt vett vizuális kategóriában.

 

XII.osztály- Barabás Erzsébet, osztályfőnök

 

Mennyi  minden  történt és még mennyi minden kellett volna történjen….

Én még mindig bízom benne,hogy  megtaláljuk a módját annak,hogy méltó módon vehessetek búcsút az iskolától,tanáraitoktól, egymástól .

Reménykedem ,hogy családtagjaitok körében fog megtörténni a  4 év kiértékelője.

A tanulmányi eredmények:

I helyezés: Gál Vivienn Hortenzia

II . helyezés: Laczkó Katalin

III.helyezés :Pál Júlia

Dícséret: Vad Zsuzsa, Korpos Anita, Laczkó Botond

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategória: Hírek, események | A közvetlen link.