Kedves ballagók ballagás nélkül!

 

Ez a ballagási búcsú különös, egyedülálló, példa nélküli, mert mondanivalónk nem hangozhat el, ez csak egy alkalomra írt „elbocsájtó szép üzenet”

„Június van, s nagyon magam vagyok
S kisértenek élt éltem árnyai
S az elbocsátó iskolapadok.” (Ady: Üzenet egykori iskolámba)

A tavaly figyelemmel kisértük, hogy milyen lelkesedéssel, odaadással készültetek a VIII. osztályosok búcsúztatására. Elhatároztuk, hogy mi is, hozzátok hasonlóan fogunk titeket elbúcsúztatni. De sajnos ez nem sikerült, mert Ti most már egyedi generációvá váltatok a vírusjárvány miatt.                                                                                                                                                                              Ez a ballagási búcsú különös, egyedülálló, példa nélküli, mert mondanivalónk nem hangozhat el, ez csak egy alkalomra írt „elbocsájtó szép üzenet”. Ennek címzettjei Ti vagytok kedves nyolcadikosok, akik a kialakult helyzet miatt, nyugodtan nevezhetitek magatokat történelmi évfolyamnak. Sajnos ez nem vigasz, csupán tény. Az ünneplés és az önfeledt öröm lehetőségét most mindannyiunktól elvették és csak a vágyat, az elmélkedést és némi csalódottságot hagytak meg számunkra, számotokra. Ez az a pillanat ,amely minden tanuló életében egyszeri és soha vissza nem térő.

Sokan úgy tartják, hogy ez a négy év a legmeghatározóbb egy diák életében, és az a pillanat amikor átlépitek, most képzeletben, az iskola küszöbét, és kiléptek az iskola kapuján, az nem mindennapi. S hasonlóan mint más dolgok, ez a pillanat is az iskola történetévé fog válni, viszont még sokáig emlékezetünkben fogtok élni amint mosolyogtok, és sokáig fogjuk emlegetni egy-egy veletek megélt kalandunkat. Eltelt az idő, megszűntök általános iskolás diákok lenni, de az eredmény ott van bennetek. Okosabbak, jobbak, intelligensebbek lettetek a Sövér Elek  Szakközépiskolában, ahol egy szép és nehéz társasjátéknak voltatok a tagjai. Egy társasjátéknak, ahol megtanulhattátok mindazt amire később szükségetek lesz. Alkalmassá tett ez az iskola titeket, hogy „álmodjunk egy világot magunknak és ne csak megálljunk a kapui előtt, hanem legyen erőnk és hitünk belépni” 

                                                                                                

    Június van, a ballagó diákoknak itt volna a búcsúzás ideje. Búcsúzni kell a négy évig otthont adó iskolától, a tanáraitoktól, diáktársaitoktól és nem utolsó sorban egymástól.

Hosszú lenne felsorolni azt a sok-sok élményt, amelyben veletek együtt  részünk volt. Őrzünk kellemes szép emlékeket, kirándulások élményeit, a sportrendezvények, nagy futballcsaták izgalmas pillanatait, a felejthetetlen diáknapokat, a kóruspróbákat, kézilabda edzéseket, diáktanács üléseket, amelyeket gondtalanul, vidáman, viccesen töltöttünk együtt.

Diákok maradtok az elkövetkezendő években is, de a kis zöldfülüekből  majdnem felnőtté cseperedtetek, s új iskolátokban is helyt kell állnotok. Kívánjuk, hogy az új közösségetekben is jól érezzétek magatokat, sikerrel vegyétek az előttetek álló akadályokat, becsületesen és emberségesen viselkedjetek a nehéz helyzetekben.

Ne feledjétek,  mindig szívesen várunk vissza benneteket! Diáktársaim nevében Kassák Lajos szavaival köszönök el tőletek:

„Aki elment,az elment,

de aki egyszer nálunk volt,

Az sohasem mehet el tőlünk egészen.”

Sok sikert kívánunk. Isten veletek!

Simon Szílvia,  VII.B

Kategória: Hírek, események | A közvetlen link.