Másként hét otthon

Gál Eszter Kinga VIII.B, írása

2. nap – Sportnap,

A nap kezdetén kíváncsian vártuk osztályfőnökünk ötleteit a mai napra. Hogy egy kicsit a hagyományos másként hetekhez igazodjuk, ma sportnapot tartottunk.

A nap kezdetén kíváncsian vártuk osztályfőnökünk ötleteit a mai napra. Hogy egy kicsit a hagyományos másként hetekhez igazodjuk, ma sportnapot tartottunk. Egy szerencsekereket küldött az osztályfőnökünk, ami tizenhat tornagyakorlatot, vagy mozgós feladatot tartalmazott. Meg kellett pörgetnünk és az úgy kapott feladatot kellett elvégezzük, tizenöt különbözőt.

Feljegyeztem magamnak a sorrendet és ezeket kellett elvégeznem: labdapattogtatás négyszer bal, majd négyszer jobb kézzel, szoba körbeugrálása háromszor, tíz guggolás előre nyújtott karral, törzsdöntés ötször balra és jobbra, három perc helyben futás, tíz guggolás, mosogatás, egy szék magasba emelése ötször, öt fekvőtámasz, tíz felülés, tánc a kedvenc zenémre, porszívózás a szobámban, öt törzsdöntés előre hátra, két perc ugrálás fél lábon és derékkörzés négyszer balra, majd jobbra.  A feladatok során, hogy egy kicsit az osztályban érezzük magunkat, az osztályunk pólóját viseltük.

Először úgy tűnhet, hogy a kis arányok miatt ez egy nagyon könnyű feladat, de valójában nagyon fárasztó és mozgalmas, ha végigcsináljuk. Számomra a legnehezebb a fél lábon való ugrálás volt, amikor az a két perc több órához hasonló lassúsággal telt. Néhány gyakorlatba a húgom is beszállt és a labdapattogtatásból egy hosszú labdázás kerekedett. Számomra jó érzés volt kicsit elvonatkoztatni a mai napoktól és úgy vélem, hogy a mai idők ellenére lesz néhány szép emlékem is ennek köszönhetően.

A gyakorlatsorozatok része volt, hogy bizonyítékot készítsünk és megörökítsük. Én a húgomat hívtam segítségül és készített is rólam pár fotót. A osztály többi tagja is nagyon ügyesen dolgozott.

 

Kategória: Hírek, események | A közvetlen link.