Iskola másként: Az Amerikai Egyesült Állam szimbólumai

Symbols of the United States

Kedves III-VIII. osztályos diákok,

Gondolom, hogy már mindenki megunta az „otthonülős életet”, ezért ajánlom hogy egy kicsit “kalandozzunk” el egészen az Amerikai Egyesült Államokig. A téma az amerikai szimbólumok lesznek. Ennek a témának kellene egy kicsit utána olvasni. Kiindulópontként ajánlok három YouTube videót megnézni:

 

Symbols of the United States | Facts about the U.S. | Made by Red Cat Reading https://www.youtube.com/watch?v=CJLGw0lkcdE

National Symbols of United States of America (USA) https://www.youtube.com/watch?v=72N_I7yxRu8

10 National Symbols of United States ✔

https://www.youtube.com/watch?v=VyPHtcA8Y0w

A feladat a következő lesz: egy A4 –es rajzlapra kell készíteni egy bemutatót plakát formájában, ami kell tartalmazzon minimum két amerikai szimbólumot, persze több is lehet. Ezen a plakáton kell legyen saját rajz vagy kép és írás amely a képhez / rajzhoz ad magyarázatot. A harmadikosoknak elég egy mondat, a negyedikeseknek két mondat, az ötödikeseknek három mondat, a hetedikeseknek öt mondat és a nyolcadikosoknak hat mondat. A mondatokat angolul kell írni, az sem baj ha hiba van benne, a lényeg az hogy megpróbáltad. A mondatok nem kell hosszúak legyenek és legyenek kézzel írottak, kivétel ha valaki Power Point-os bemutatót készít (ilyent is lehet). A plakátokon szerepeljen a cím (Symbols of the United States) és a diák neve, illetve az osztály. A kész plakátokat be lehet szkennelni (akinél ez megoldható) vagy ha nem akkor lefényképezni és elküldeni a következő e-mail címre tothreka28@gmail.com A határidő május 9.

Jó munkát kivánok mindenkinek!

Tóth Réka, tanárnő

 

 

Kategória: Hírek, események | A közvetlen link.