Kedves Gyerekek! Kötelező lecke!!

    Az áprilisi és májusi  főtémánk az állóképesség fejlesztése. A mellék témákat folyamatosan fogom küldeni.Ennek értelmében, bizonyos mozgáskészségeket, mint a futás, járás , illetve erő fejlesztő gyakorlatok, hasizom , hátizom gyakorlatok minél hosszabb ideig, illetve minél több ismétlés számmal elvégezendő.

Az otthoni végzés során, nem kérek tőletek, túl nagy dolgokat, mint a lent következő táblázatból kiolvasva a távokat fussátok le , időről , időre legalább heti két alkalommal, úgy , hogy a megadott időkorlatokon belül maradjatok.

A folyamatos időmérés segít titeket abban, hogy rálátást nyerjetek, ki milyen szinten van. így az iskolába visszatérve lehetőségetek lesz már felkészülve odaállni és felelni ezekből a próbákból.

Tehát a hosszútávfutások időszaka kezdődik, a táblázatban a 1O es osztályzásra feltüntetett idő van megadva (percben). A futások után egy szuperszettes hasizom gyakorlat vegzése következik. (2x3O ismétlés)

Az időméréseket végezzed folyamatosan, a futást  , a mezőn ,az udvaron , a kertben hajthatod végre, semmiképp sem az utcán.

 

IV.Osztály V.Osztály VI.Osztály VII.Osztály VIII.Osztály
Lányok

 

5OO m

3,5O

 

6OO m

3,5O

 

6OO m

3,35

 

8OO m

4,4O

 

1OOO m

5,”OO

Fiúk 5OO m

3,3O

 

6OO m

3,3O

 

8OO m

4,4O

 

1OOO m

5,OO

 

12OO m

5,”4O

 

 

IX.Osztály X.Osztály XI.Osztály XII.Osztály
Lányok

 

12OO m

5,5O

 

15OO m

6,35

 

18OO m

8,OO

 

2OOO m

9,”4O

Fiúk 15OO m

6,2O

 

18OO m

7,5O

 

2OOO m

8,1O

 

25OO m

1O,”8O

Vera tanárnő

Kategória: Hírek, események | A közvetlen link.