Elnökválasztás

Az aggastyán bál fő témája az elnökválasztás volt.

 

Az idei aggastyán bál február 7.-én került megrendezésre a Gyergyóalfalvi Művelődési házban.

Ezen rendezvényt iskolánk IX.-es tanulói rendezték meg, osztályfőnökük Jakab Bálint Márton koordonálásában a végzős diákok számára. A végzős diákok 4 párt alkotva vettek részt.

Név szerint: Kis Zsigmond-Gál Vivien   

Sövér Szilárd-Mándoki Helga

Dónáth Andor-Székely Bernadett

Dónáth Arnold-Madarász Tünde

A fiúk voltak az elnök jelöltek a lányok pedig a first lady jelöltek. Bemutatkozásként egy kampány videót kellett készítsenek amelyben a jövőbeli terveikről számoltak be. Egy kitalált országot Alfaliát kellett képviseljék és annak jobb jövőjének érdekében kellett kampányoljanak. A műsor alatti egyik próba is egy kampány beszéd volt, amelyben a néző közönséget kellett meggyőzniük arról, hogy mennyire alkalmasak az elnöki posztra.

A próbák nagyon sokszínüek és különbözőek voltak. Nyakkendő kötés, akadály pálya amelyben a ,,pénzért„ kellett megküzdeniük, országuk himnuszának megírása majd annak előadása, kampány beszéd.

A zsűri a nézőközönség által leadott szavazatok alapján döntött , hogy ki nyeri az idei aggastyán bált. A nézők a belépéskor kapott szavazólap segítségével szavazhattak az elnök jelöltekre. A szavazatokat a zsűri összesítette. A zsűri iskolánk 4 különböző szakos pedagógusából állt.

Név szerint: Köllő Emese           

Balázs Veronka

Kis Laura

Sajgó Szabolcs

Fellépő vendégünk is volt György Botond személyében aki külön produkcióval készült az estére , hogy azt még sokszínűbbé tegye.

Elnök jelöltjeinknek testőrsége is volt. A IX. osztály fiú tagjai filmbe illő öltözettel óvták elnök jelöltjeink épségét. És bizony szükség volt erre mivel az előadás alatt, míg elnök jelöltjeink  képviselt országuk himnuszát írták merényletet követett el egy ismeretlen idegen. Ám a merénylőt , valamint fegyverének elsülését egy lány , fiú társait megelőzve védte le. Szerencsénkre mindenki épségben úszta meg és a fegyver sem sült el.

Végezetül Alfalia elnöke Kiss Zsigmond lett a First Lady pedig Gál Vivien. 106 szavazattal taroltak melyre ők és társaik is egyaránt büszkék voltak. Az eredmények kihirdetése után Zsigmond fogadalmat tett melyben megfogadta , hogy az elkövetkezendőkben minden meg tesz annak érdekében,hogy jobb jövőt biztosítson a jövő nemzedék számára.

A képgaléria alább megtekinthető:                                                                Lőrincz Ágota

Kategória: Hírek, események | A közvetlen link.