Országos magyar matematika olimpia

A körzeti szakasz a gyergyószentmiklósi Fogarassy Mihály Általános Iskolában volt megszervezve 2019 december 14-én. Iskolánkból Vargyas Tamás  VI osztályos tanuló I. helyezést ért el, Lőrincz Andrea VI. osztályos dicséret, Török Tímea VII. osztályos tanuló dicséretben részesült, továbbjutottak a megyei szakaszra.

Török Tímea megyei III. helyezést ért el, továbbjutott az országos szakaszra.

A feladatsorok a következők voltak: VI.osztály tételei  , a VII.osztály tételei

Vargyas Tamás VI. osztályos tanuló

Izgatottsággal töltött el a hír, amikor megtudtam, hogy én leszek az iskolám egyik képviselője ezen a versenyen.

A körzeti forduló Gyergyószentmiklóson volt megszervezve, és nagyon jól telt. Szerencsére ott jól vettem az akadályokat, és első helyezettként továbbjutottam a megyei fordulóra.

A megyei fordulónak az udvarhelyi Tamási Áron Gimnázium adott helyet. Amikor a buszon ültünk menet, azt beszéltük, hogy lehet, hogy lesznek Matlapos feladatok is. Végignéztük az eddig megoldottál feladatokat, melyekről lehetségesnek tartottuk, hogy itt is találkozunk velük. Volt egy feladat, amit én nem tudtam megoldani, és a tanárnő azt mondta a társainak, hogy magyarázzák el nekem, de én azt mondtam, hogy nem kell, mert úgyse lesz benne.

Amikor megkaptuk a verseny lapot, akkor azt éreztem, hogy elbújok a föld alá, mert pont az a feladat volt, amire azt mondtam, hogy biztos nem lesz benne. Amikor ránéztem a feladatlapra, fél óráig azon aggódtam, hogy majd egyet se fogok tudni megoldani. Azt tudni kell, hogy összesen 3 óránk volt a feladatokra. Azután 2 órát oldottam a feladatokat és leírtam a lapra. Az utolsó fél órában pedig ezt a Matlapos feladatot próbáltam megoldani, de nem sikerült. Amiután vége lett a versenynek, sétáltunk a városban és vártuk az eredményhirdetést. Amiután megtudtuk az eredményt, visszamentünk a buszhoz és hazaindultunk. Ez a verseny nagyon jól telt számomra.

Lőrincz Andrea VI. osztályos tanuló

Egy szombat reggel volt megszervezve az Országos Magyar Matematikai Olimpia Gyergyószentmiklóson. A feladatok megírása után megbeszéltük a tanárnővel a helyes megoldásokat és hazamentünk. A délután megírta a tanárnő, hogy hányadikok lettünk. Én negyedik helyezett lettem, ezért is lepődtem meg és örültem annak, hogy mehetek a megyei szakaszra.

A megyei szakasz ugyanúgy egy szombaton volt, Székelyudvarhelyen. Reggel a Fogarassy Mihály Általános iskola előtt gyülekeztünk, ahonnan a busz elvitt a Tamási Áron Gimnáziumhoz. A három óra feladatírás után volt egy kis szabadidőnk. A városban sétáltunk egy kicsit, de majd visszamentünk az iskolához. A javítás befejeztével már indultunk is haza.

A feladatok nem voltak olyan nagyon könnyűek, de jobbnak éreztem, mint a körzetin. Ezt bizonyította az, hogy a felénél több pontot sikerült írnom.

Nekem nagyon jól telt az egész verseny és örülök, hogy eljutottam a megyei szakaszig.

 

Török Tímea VII. osztályos tanuló

           Országos magyar matekolimpia          

  1. január 18-án került megszervezésre az országos magyar matekolimpia a székelyudvarhelyi Tamási Áron főgimnáziumban, immár harmadik alkalommal. Összesen 27 , hetedik osztályos tanuló vett részt a versenyen, mindenkinek pontosan három óra állt rendelkezésére. Minden versenyző előtt egy piszkozat- és feladatlap állt, amin 4-4 feladat volt. A verseny befejeztével szabadidős tevékenység következett. A megoldott feladatok kijavítása csak ezután kezdődött. Most következett a legkedveltebb rész, az eredményhirdetés. Megyei harmadik helyezést értem el. Végezetül meg szeretném köszönni Bencző Piroska tanárnőnek, hogy oly nagy odaadással felkészített a versenyre, és támogatott ez idő alatt.
Kategória: Hírek, események | A közvetlen link.