Irodalmi kirándulás Kolozsváron

A kirándulás célja a diákok tudásának a fejlesztése volt, valamint a város nevezetességeinek megismertetése.

Ez a kirándulás Oláh Enikő magyar szakos tanárnő és Rusu Andorkó Imola turisztika szakos tanárnő szervezése által jött létre. A kiránduláson a 9.,11., 12.- osztályos tanulók vettek részt. Kísérők voltak: Jakab-Bálint Márton földrajz szakos tanár úr és Oláh Ferenc.

Első állomásunk a Babes-Bolyai tudományegyetem teológia karán volt, ahol Bánk Bán című színházi előadást tekinthettük meg. Az előadás érdekessége az volt, hogy a műbe mai modern motívumokat,szokásokat is raktak bele. Második utunk a város szívébe, a főtérre vezetett ahol a Mátyás király szobrot és a régi Napoca romjainak maradványait tekinthettük meg.

 

Ezt követően Kolozsvár régi főterére mentünk ahol Mátyás király szülőházát tekinthettük meg. Mátyás király szülőházának szomszédságában egy Ferences templomba mentünk be, majd ezt követően annak kolostorába. Utunkat folytatva megtekintettük a  Bánffy palotát, a Szent Mihály templomot és a Babes-Bolyai tudományegyetem fő épületét.

Ellátogattunk  a Házsongárdi temetőbe ahol egy feladatot is kaptunk, mégpedig ismert  emberek síremlékeit kellett felkutatnunk csoportokra oszolva. A temető meglátogatása után 1 óra szabad időt kaptunk melyet kedvünkre tölthettünk el a város területén. Ezt követően haza indultunk.

Ez a kirándulás hasznos volt mert gyarapíthattuk általa tudásunkat és megismerhettük a város híres pontjait, valamint számos számunkra felejthetetlen emlékkel gazdagodhattunk.

Írta: Gál Dorottya és Lőrincz Ágota

Kategória: Hírek, események | A közvetlen link.